TY - JOUR ID - 103152 TI - بهینه سازی آب مصرفی چغندرقند در شرایط شوری آب آبیاری و وابستگی قیمت به کیفیت محصول JO - نشریه آبیاری و زهکشی ایران JA - IDJ LA - fa SN - 2008-7942 AU - شمشیری, غزاله AU - شعبانی, علی AU - سپاسیان, علی رضا AU - عزیزیان, ابوالفضل AU - سپاسخواه, علیرضا AD - علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فارس، فسا AD - علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فارس فسا AD - گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فسا، فارس ، فسا AD - گروه آموزشی علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اردکان AD - گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 13 IS - 6 SP - 1762 EP - 1733 KW - آب شور KW - تحلیل کم آبیاری KW - محدودیت آب KW - محدودیت زمین DO - N2 - از مهمترین محدودیت ها در کاهش رشد و میزان محصولات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک، کمبود آب آبیاری و هم چنین کاهش کیفیت آن است. بهینه سازی مصرف آب و مدیریت صحیح استفاده از آب های شور، روشی برای افزایش کارایی مصرف آب می باشد. در این پژوهش، تابع تولید محصول چغندرقند بر اساس مقدار و شوری آب آبیاری به دست آمد. سپس معادلات لازم جهت تعیین عمق بهینه آب آبیاری، زمانی که قیمت چغندرقند متغیر و تابع کیفیت آن (درصد قند) می باشد، تعیین گردید. به ازای شوری صفر دسی زیمنس بر متر و بر اساس قیمت های فعلی آب و محصول، نتایج نشان داد که برای به دست آوردن بیشینه محصول چغندرقند و سود در شرایط محدودیت زمین و آب مقادیر بهینه آب به ترتیب برابر 87/1، 77/1 و 52/1 متر می باشد. میزان صرفه جویی در مصرف آب در شرایط محدودیت آب، 7/18درصد و افزایش سطح زیر کشت نیز 20 درصد محاسبه گردید. UR - https://idj.iaid.ir/article_103152.html L1 - https://idj.iaid.ir/article_103152_c3ffc3c83d1c2a527eb55184a74d6a36.pdf ER -