TY - JOUR ID - 79417 TI - بررسی بکارگیری آب دریای خزر جهت آبیاری گیاه فلفل سبز تحت شرایط گلخانه ای JO - نشریه آبیاری و زهکشی ایران JA - IDJ LA - fa SN - 2008-7942 AU - سجادی, فراست AU - شریفان, حسین AU - جمالی, صابر AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 11 IS - 2 SP - 274 EP - 285 KW - بهره‌وری مصرف آب KW - تعداد میوه KW - تنش شوری KW - رقم گرین هاشمی KW - عملکرد KW - وزن تر میوه DO - N2 - در مناطق خشک و نیمه­خشک، محدودیت دسترسی به منابع آب غیرشور برای تولیدات کشاورزی، باعث شده که آب شور منبع بسیار مهمی برای آبیاری در این مناطق شود. بدین منظور تحقیقی در خصوص اثر آبیاری با آب دریای خزربر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه فلفل (Capsicum annum) رقم گرین هاشمی در شرایط گلخانه­ای در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار بصورت گلدانی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. در این تحقیق فاکتور شوری شامل ۵ سطح (۰، ۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درصد اختلاط آب­شور دریای خزر) بود. نتایج نشان داد که میزان شوری آب، آبیاری بر وزن تر و خشک اندام هوایی، تعداد میوه­های برداشت شده از هر بوته، عملکرد در واحد سطح و وزن تر میوه در سطح احتمال یک درصد معنی­دار بوده ولی قطر ساقه و بهره‌وری مصرف آب در سطح احتمال پنج درصد معنی‌دار بود. شوری منجر به کاهش معنی‌دار تمامی صفات گردید، بطوری‌که با افزودن 10 درصد آب دریا به آب شهری، عملکرد در واحد سطح میوه فلفل سبز به میزان 9/۴6 درصد کاهش یافت. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از مخلوط آب دریای خزر با آب شهری، برای آبیاری فلفل قابلیت اجرایی ندارد. UR - https://idj.iaid.ir/article_79417.html L1 - https://idj.iaid.ir/article_79417_a8e774b4b93f4befae670f70a79fc169.pdf ER -